een kort woordje

over ons

Maak kennis met

wie wij zijn

Zorgboerderij “Boer” Hans is op de eerste plaats een fijne plek waar onze “hulpboeren” met een hulp- of zorgvraag een passende dagbesteding vinden en zichzelf kunnen zijn. Onze “hulpboeren” worden gezien, gewaardeerd en betrokken in een veilige en familiare sfeer.
Daarnaast is Zorgboerderij “Boer” Hans een agrarisch bedrijf, ontstaan uit een ouderwets, traditioneel boerenbedrijf. Dagelijks begeleiden we onze “hulpboeren” in de verzorging van onze dieren, het werken in de groentetuin, erfonderhoud en de catering op boerderij.

Missie en visie

Missie gericht op een betekenisvol bestaan
Zorgboerderij “Boer” Hans kent een diverse doelgroep. Wij staan klaar voor onze “hulpboeren” die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben en werken daarnaast met “hulpboeren” die een psychiatrische hulpvraag hebben. Onze missie is gericht op de “hulpboer” die wij met onze begeleiding en expertise ondersteunen in een kwalitatief, betekenisvol bestaan in de samenleving en in zijn welzijn en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij ook school-vervangende dagbesteding en kortverblijfopvang op zaterdagen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.
Een visie die zichtbaar is
Elke dag werken wij op Zorgboerderij “Boer” Hans vanuit een gedeelde visie, die zichtbaar is voor onze “hulpboeren”, hun ouders en onze partners. “Wij hebben zorg voor de ander, creeëren samen een familiaire en veilige sfeer door volhardend te zijn in onze betrokkenheid en te blijven denken in de mogelijkheden en kansen van mensen.” Wij zetten ons elke dag onverminderd in voor onze “hulpboeren” en betrekken hen in onze afgestemde activiteiten en de ontwikkeling van de boerderij en de winkel. Hierbij maken we optimaal gebruik van de kansen en mogelijkheden die een zorgboerderij in de groene ruimte biedt. Wij gaan door waar anderen stoppen, doen ons werk met plezier, zetten net dat stapje extra en vinden ieder mens de moeite waard om ons best voor te doen.
Een blik terug

Historie

In de afgelopen jaren is Zorgboerderij “Boer” Hans uitgegroeid tot een regionaal bekende plek voor mensen met een hulp -en zorgvraag en bezoeken veel mensen de boerderijwinkel voor eieren of zelf geteelde en seizoensgebonden producten. De boerderij heeft in 2005 een nieuwe accommodatie in gebruik genomen in de vorm van een nieuwe kantine en een grote schuur voor diverse activiteiten. “Hulpboeren” van de zorgboerderij komen inmiddels vanuit uiteenlopende instellingen zoals Dichterbij , SGL  of het Vincent van Gogh instituut of via een PGB-budget.