Onze werkwijze

Gericht op een betekenisvol bestaan

Missie

Zorgboerderij “Boer” Hans kent een diverse doelgroep. Wij staan klaar voor onze “hulpboeren” die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben en werken daarnaast met “hulpboeren” die een psychiatrische hulpvraag hebben. Onze missie is gericht op de “hulpboer” die wij met onze begeleiding en expertise ondersteunen in een kwalitatief, betekenisvol bestaan in de samenleving en in zijn welzijn en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij ook school-vervangende dagbesteding en kortverblijfopvang op zaterdagen voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Een visie die zichtbaar is

Visie

Elke dag werken wij op Zorgboerderij “Boer” Hans vanuit een gedeelde visie, die zichtbaar is voor onze “hulpboeren”, hun ouders en onze partners. “Wij hebben zorg voor de ander, creëren samen een familiaire en veilige sfeer door volhardend te zijn in onze betrokkenheid en te blijven denken in de mogelijkheden en kansen van mensen.”
Wij zetten ons elke dag onverminderd in voor onze “hulpboeren” en betrekken hen in onze afgestemde activiteiten en de ontwikkeling van de boerderij en de winkel. Hierbij maken we optimaal gebruik van de kansen en mogelijkheden die een zorgboerderij in de groene ruimte biedt. Wij gaan door waar anderen stoppen, doen ons werk met plezier, zetten net dat stapje extra en vinden ieder mens de moeite waard om ons best voor te doen.