ontdek en herken ons

Wie zijn wij

Welkom bij zorgboerderij "Boer" Hans!

een fijne plek waar we onszelf kunnen zijn

Zorgboerderij “Boer” Hans is op de eerste plaats een fijne plek waar onze “hulpboeren” met een hulp- of zorgvraag een passende dagbesteding vinden en zichzelf kunnen zijn. Onze “hulpboeren” worden gezien, gewaardeerd en betrokken in een veilige en familiaire sfeer.
Daarnaast is Zorgboerderij “Boer” Hans een agrarisch bedrijf, ontstaan uit een ouderwets, traditioneel boerenbedrijf. Dagelijks begeleiden we onze “hulpboeren” in de verzorging van onze dieren, het werken in de groentetuin, erfonderhoud en de catering op boerderij. Daarnaast doen wij in -en uitpakwerkzaamheden, verzorgen wij een boerderijwinkel en verrichten wij tuinonderhoud bij externen in samenwerking met o.a. Wonen Limburg en Venray Bloeit.

“Op onze zorgboerderij staan de hulpboeren altijd centraal!”

Sinds de overname van de zorgboerderij in september 2021 door onze nieuwe eigenaar Jordy Wismans kent de zorgboerderij de ambitie nóg meer “hulpboeren” te kunnen verwelkomen. Dit heeft reeds al geresulteerd in een uitbreiding met de doelgroep “jeugd en jongeren” op de zaterdagen. De dynamiek tussen de jeugd, jongvolwassenen en volwassenen werkt aanstekelijk en geeft een boost aan het positief en familiair werkklimaat op de boerderij.

Kernwaarden

Op Zorgboerderij “Boer” Hans werken wij in een familiaire sfeer en spreken de kracht van onze “hulpboeren” aan. Wij zijn betrokken bij onze “hulpboeren” en gaan door waar anderen stoppen. Dat vraagt om denken in kansen en mogelijkheden, elke dag opnieuw.
Hoe verschillend onze begeleiders en vrijwilligers ook zijn: bij Zorgboerderij “Boer” Hans laten we onze gedeelde kernwaarden zien in ons handelen en maken dit voelbaar voor “hulpboeren”, hun ouders en onze netwerkpartners.